Stenske tehnike

Umetniške poslikave

Polepšajte videz stene, stropa ali katerekoli druge površine z izjemnimi poslikavami, iluzijskimi učinki ali čutnimi uprizoritvami. Poslikava lahko pripoveduje zgodbo, lahko vas omamlja z barvami in motivi, v vas lahko prebuja nostalgijo, hrepenenje, nežnost ali dramo. Vsekakor vas ne pušča ravnodušne. Kaj, če bi svoj strop poslikali z motivi, ki se vas vedno znova dotikajo?

Iluzijsko slikanje

Predstavljajte si steno in na njej naslikan balkon s pogledom na čudovito pokrajino, ki ustvari iluzijo pravega balkona in resnične narave. Trompe l’oeil slikanje je enkratna rešitev za vaš dom, wellness ali bazen! Lahko izberete iluzijsko slikana okna, vrata, celo preproge. Ustvarimo iluzijo marmornatih tal z reliefi, ob vsem tem pa uporabljamo stare in preizkušene načine poslikave.

Fresco in Secco slikanje

Nudimo slikanje fresk na moker ali suh omet. Način dela in sama tehnika se med seboj razlikujeta, končni učinek pa je enak. Cerkve, gala dvorane, posebni prostori v hotelih, palače, gradovi … naše freske krasijo različne objekte in prostore. Privoščite si nekaj lepega.

Unikatne umetniške slike

Razmišljate o posebni sliki, ki bi jo želeli obesiti na steno vaše dnevne sobe, pisarne, restavracije ali hotela? Akademski slikarji za vas ustvarimo sliko po vaši meri. Če motiva in stila še niste izbrali, vam pri tem lahko pomagamo.

Fresco Master System

Freskografija je posebna tehnika, s katero iz originalnih slik preko računalniške obdelave in tiska dosežemo učinek pravih fresk. Takšne poslikave so lahko tudi štirikrat cenejše od originalnih fresk, čeprav je učinek praktično enak. V eni sami uri vam na računalniku izdelamo unikatno izdelavo designa. Lahko jo natisnemo in nanesemo na zelo robustno platno, kar je nadvse primerno za bazene, tuše, kopalnice in druge prostore.

Slikanje ornamenta

Svet ornamentov z bogato zgodovino in prefinjenim občutkom mešanih kultur v vašem stanovanju ustvari neminljiv koncept, ki izstopa v vseh pogledih.

Restavriranje

Veliko izkušenj imamo z restavriranjem objektov kulturne dediščine, starinskih vrat, kamnitih portalov, figur, pohištva, cerkva, palač in gradov. Želite prenoviti stari objekt ali posamezni element pohištva? Arhitekt Dekor ima ekipo usposobljenih restavratorjev z dolgoletnimi izkušnjami.

 • Restavriranje kipov in reliefov
 • Restavriranje pohištva
 • Restavriranje sakralnih objektov
 • Restavriranje objektov kulturne dediščine

Barve in vzorci polni zgodovine naj zaživijo v novi preobleki!

Pozlatitev, posrebritev

Vas je zlato že kdaj zapeljalo? Zlata barva navduši, osupne, preseneti. Dosežemo lahko izjemne učinke z nanosom zlatih ali srebrnih lističev na različne površine. Razmišljate o zlati ali srebrni steni? Morda o pozlatitvi napisa, spomenika, reliefa ali figure? Kaj pa pozlatitev kamina, ogledala ali luči?

 • Pozlatitve
 • Polimentno zlatenje
 • Posrebritev
 • Blattmetall-videz kovine
 • Učinek kovinskega

Z uporabo najmodernejših tehnik, kjer kombiniramo pigment in kemične dodatke, lahko dosežemo edinstven kovinski izgled stene Vašega ambienta.

 • Videz rje
 • Videz kovine

Uporaba sodobnih tehnologij nam omogoča združevanje pigmentov in kemičnih dodatkov, s katerimi lahko ustvarimo edinstveno vzdušje modernega videza kovine.  Na izbiro imate polno paleto barv.

 • Oksidacija bakra
 • Patiniranje

Vedno bolj popularen postaja ambient, ki daje videz obrabljenega in starega. S patiniranjem lahko dosežemo prav to. Poslužujemo se stare, originalne restavratorske metode patiniranja kot tudi sodobne imitacije, ki lahko pohištvu vdihne prav posebno dinamiko in svojevrsten čar.

Imitacije

Z imitacijo lesa lahko spremenite mrzel železni okvir vrat v topel videz lesa. Imitacija marmorja lahko nadomesti neprivlačne površine plastike ali obrabljenega lesa. Imitacija granita lahko polepša kopalnico, jakuzzi ali pohištvo. Videz kamna pa lahko preobrazi vašo vinsko klet, hodnike, in to v tridimenzionalni obliki. Barva lesa, lesk marmorja, moč granita in unikatnost kamna bodo na vaše stranke, prijatelje in znance vedno naredili močan vtis domačnosti in razkošja.

Marmor imitacija

Marmor imitacija neprivlačni površini iz umetne mase ali obrabljenemu lesu vdihne novo življenje. Marmornato stopnišče ali omara z imitacijo marmorja  – razlike s prostim očesom ni mogoče opaziti. Podarite svoji površini občutek udobja in luksuza.

Štuk marmor – Scagliola

Proizvodnja marmornatih površin. Površine so videti enake kot pravi marmor. Lahko se uporablja za stebre, stene, oltarje in pohištvo.

Granit imitacija

Granit lahko polepša Vašo kopalnico, jacuzzi, kuhinjski del. Na voljo imate neomejene vrste granita neomejenih barvnih palet.

Les imitacija

Z imitiranjem lesa lahko spremenimo mrzel železni okvir v topel videz lesa.  Plastična površina daje poseben videz, kot da bi bila lesena. Si želite, da bi stene Vaše vinske kleti dajale videz lesa? Z veseljem vam svetujemo.

Kamen imitacija

Z uporabo kamen imitacije in iluzijskega slikanja kamna lahko predmeti, ornamenti, štukaturni profili dajejo neomejene možnosti dekoracije v notranjosti in zunanjosti arhitekture.

3-D kamen

Z izdelavo 3-D imitacije kamna lahko dosežemo videz originalnega kamna, vsak kvadratni meter izgleda unikaten. Prilagojen je vašim željam, oblikovan in obarvan ročno. Naj edinstvenost kamna na vašem kaminu, stenski površini ali vinski kleti očara vaše stranke in prijatelje.

Betonski efekt

Moderne stene in površine tal, ko tudi Interierne elemente se lahko z izvedbo Betonske tehnike (Beton-imitacije) spremeni v posebno atraktivne objekte. Betonsko tehniko vedno več uporabljamo in je posebno preljubljena tudi pri intigratciji stare ali nove arhitekture. Pustite si svetovati.

Umetniško steklo

Vaš prostor lahko z obdelanim in umetniško dekoriranim steklom dobi moderen, enkraten videz. Za občutek še večjega razkošja lahko strop preoblikujemo v imitacijo diamantov in z učinki posebne umetne svetlobe dosežemo videz čudovitega, razkošnega ambienta.

Peskano steklo

Pomislite na tiste čudovite okraske, s katerimi so umetniki včasih okraševali steklo. V nas prebudijo spomin na preteklost in hrepenenje po starem. Z dekorativnim peskanjem lahko okrasimo vhodna vrata hotela ali restavracije, lahko olepšamo steklo na vratih ali oknu, z umetelnimi okraski lahko popolnoma spremenimo podobo vašega pohištva.

Umetniško steklo v prostoru

Predstavljajte si steklen strop ali steklena tla. Pomislite na čudovito dekorativno steklo za ogledalo, stebre ali posamezne elemente vašega prostora. Na voljo imamo različne oblike stekla, okroglo, kockasto ali Swarovski steklo.

Unikatna kolekcija Led pohištvo

Vam je všeč moderni, ustvarjalni design? Za vas imamo presenečenje! Vaš prostor lahko postane ambient ledu! Ogledala, luči, stene, mize in stebri so obdani s posebnimi ploskvami, ki imitirajo led in zmrzal. Predstavljajte si navdušene stranke, ki bodo uživale ledeni ambient in ob tem še vedno čutile vso toplino prostora.

Obdelava površine

S posebno obdelavo in uporabo različnih tehnik lahko stene prostora ali strop dobijo povsem drugačen videz – po vaši želji! Tako lahko nastane ambient toskanskega videza, podobe grških naravnih sten ali antičnega italijanskega ometa. Vaše stene lahko dobijo videz starega ali modernega. Dopustite, da stena oblikuje ambient, ki bo vas ali vaše stranke osupnil z globino, toplino in lastno osebnostjo!

Stucco Veneziano

S pomočjo posebnih načinov obdelave pohištva, sten in stropov lahko dobimo videz originalnih beneških sten. Edinstven značaj, sijaj marmorja in lahka globina ustvarijo enak vtis kot pri originalnem marmorju. Površine dajejo krasen videz visokega sijaja po želji v biserni matici, zlatih in srebrnih barvah.

Antični videz

Grške naravne stene ali stari antični italijanski ambienti, površinske strukture, stare tehnike mavca, lazur tehnike – Vaše stene lahko dobijo videz starega ali modernega. Dopustite, da stene ustvarijo vzdušje, ki bo zapolnilo vas in vaše goste z globino, toplino in lastno osebnostjo .

Videz živalske kože

Vas navdušuje vzdušje tropskega? V Arhitekt Dekorju ponujamo videz živalske kože, uporabljamo različne materiale za stene, strope in pohištvo, da ustvarimo toplo, vročo osebnost ambienta. Stene lahko dajejo videz tridimenzionalnega – tako prostor zaživi, je poln energije in naboja narave.

Štukaterstvo

Okrasne štukature vas lahko popeljejo v moderno dobo, gotiko ali obdobje baroka, v čas razkošja, kjer je vsaka najmanjša podrobnost sad premišljene, skrbne in natančne obdelave.

Individualne štukature

Mojstri štukature v Arhitekt Dekor podjetju lahko preobrazimo vašo fasado ali notranje prostore, tudi najmanjše detajle, iz mrkega in hladnega v živ, razkošen in bogat ambient, ki pušča močan vtis klasičnega, zgodovinskega ali modernega. Z uporabo posebnih svetlobnih učinkov dosežemo osupljivo podobo ambienta!

Unikatni reliefi

Izdelujemo unikatne reliefe iz alabastra in modernih robustnih materialov. Posebni učinki in 3 D oblike se izjemno dobro obnesejo v opremljanju notranjosti. Vsak naš izdelek je unikat, pri izdelavi pa se poslužujemo najrazličnejših tehnik in stilov.

Stenski relief

Razmišljate o tem, da bi vaš vrt,  dnevno sobo ali preddverje obogatili z reliefom? Po naročilu izdelujemo reliefe in pri tem sledimo vašim željam in potrebam.

Dekorativni artikli

Navdušili vas bomo z bogato ponudbo unikatno izdelanih dekorativnih izdelkov kot so okvirji, reliefi, ogledala inp., ki bodo v Vašem domu našli pravi prostor. Izbirate lahko med čistimi minimalističnimi linijami ali starim rustikalnim videzom. Lepi dekorativni elementi za vsakogar.

Mozaik

Če so vam všeč mozaiki, ali če menite, da bi se mozaik izvrstno podal vašemu ambientu, potem vam zagotovo lahko pomagamo! Pozlačeni in posrebreni, mozaiki različnih velikosti in motivov. Lahko izdelamo mozaik iz štukaturnih materialov, keramike ali stekla in to z motivi po vaših željah!

Tapete

Dekorativna preobleka sten in tal, ki prostoru daje eleganten in izbran videz, ki ga ne moreš zgrešiti.                                                                                                   

Ekskluzivne tapete

Naši katalogi vključujejo tapete najrazličnejših stilov. V njih boste zagotovo našli takšno, ki jo iščete za stene vašega prostora. Izbirate lahko med modernimi, vintage ali klasičnimi stili. Na voljo so tudi fototapete. Poskrbimo tudi za strokovno polaganje tapet!

Tapete znanih oblikovalcev.

Sodelujemo z vrhunskimi oblikovalci po svetu, ki krojijo trend na tem področju.

Razvoj dekorativnih arhitekturnih načrtov

Za vas razvijamo tudi dekorativne arhitekturne načrte, v katerih se srečata umetnost in eleganca. Zasnova je tesno povezana z arhitekturo, popolno celoto, odlično kakovostjo in različnimi umetniškimi tehnikami. Ukvarjamo se tudi z zahtevnimi projekti, saj smo sposobni zadovoljiti vse vaše želje in potrebe.

Notranje oblikovanje

Svoboda, navdih, izkušnje, ljubezen do umetnosti, profesionalne izkušnje, le najboljši dosežki in, kar je najpomembneje, občutek za prefinjen mestni življenjski slog – to so naši aduti pri notranjem oblikovanju.

Oblikovanje zunanjih površin

Te odražajo lastnikovo osebnost, saj je vedno v sozvočju z njegovimi spomini, zgodbo in značajem. Zunanje območje širi našo perspektivo, daje arhitekturi tisto nekaj in nedvomno zagotavlja pravo pustolovščino. Še posebej pomembno je ravnovesje med arhitekturo in oblikovalsko idejo.