Modna revija unikatnih oblek iz tapet “Wall Art Fashion Show”, ki so jih oblekle prekrasne manekenke TOP MODELL SLOVENIJA. Tapetne kolekcije oblačil smo izdelali iz tapet znanih oblikovalcev Versace, Roberto Cavalli, Armani, Fazowski in posebno za ta namen razvitih stenskih in površinskih tehnik apliciranih na nevtralne tapete “fleece wallpaper”.

  • Lokacija: Muzej slovenskih železnic.
  • Odlične fotografije je posnel fotograf LUKA REBOL.

Z modno revijo smo se odločili izstopiti iz okvirjev svojega dela in pokazati, da so lahko tapete še kaj več kot dodatek v domu.

V našem podjetju izdelujemo unikatne reliefe iz alabastra in modernih robustnih materialov. Posebni učinki in 3 D oblike se izjemno dobro obnesejo v opremljanju notranjosti. Vsak naš izdelek je unikat, pri izdelavi pa se poslužujemo najrazličnejših tehnik in stilov.

Z nanosom zlate barve boste navdušili goste in sebe. Njena vloga je, da osupne in preseneti. Z kombinacijo pozlatitve in reliefne tehnike lahko dosežemo izjemne učinke na različnih površinah.

V kolikor razmišljate o nadgradnji vaših bivalnih prostorov, kopalnic, preddverij, atrijev ali o pozlatitvi napisa, spomenikov, reliefov, figure, … Ukvarjamo se tudi z pozlatitvijo kaminov, ogledal, luči…, torej vsega notranjega interierja.

Si želite dekorirati notranji interier pa ne veste, kako se tega lotiti?

Brez skrbi! V podjetju Hamler smo specializirani za dekoraterstvo in nudimo zares pester in širok izbor motivov tapet. Omogočimo vam tudi polaganje tapet in druge storitve dekoracije notranjega interierja.

Zagotovite si najlepšo dekoracijo notranjega interierja, ki vam jo bodo zavidali

Med drugim vam nudimo tudi arhitekturno svetovanje in tehniko akademskega slikarstva. Poskrbite za udobje v svojem domu in se oglasite na naši spletni strani, obiščite naš Facebook (kliknite tukaj) ali našo lokacijo ter izberite najboljše zase.

Izbirajte med tapetami in fototapetami za prav vse prostore doma in si popestrite dom kot ste si vedno želeli.

Dekoracija vašega notranjega interierja bo z našo pomočjo resnično čudovita in vi popolnoma zadovoljni z izbiro ponudnika, saj celovito ponudbo tudi za najzahtevnejše.

V kolikor iščete tapete ali fototapete, pričakujete natančno polaganje, se zanimate za poslikave, bomo po vaših željah našli rešitve za vas. Na voljo smo vam s klasičnimi motivi in modernimi, recimo imitacija betona in vam z veseljem svetujemo, kaj bi najbolj pristajalo vašemu domu oziroma prostoru.

Poleg tega, da nas lahko obiščete na spletni strani, nas najdete tudi v na Ptuju, kjer se lahko k nam oglasite osebno. Veselimo se vašega obiska in predvsem svežine vašega doma, ko ga oblečete v tapete po svojih željah.

S Srednjo trgovsko šolo Maribor je tokrat ponovno sodeloval tudi ​Toni Hamler, vrhunski mojster dekorative, akademski slikar, restavrator ter umetnik dekoracije v arhitekturi, ki je svoje znanje dopolnjeval in nadgrajeval na številnih zasebnih umetnostnih šolah po Evropi.

Toni Hamler velja za prestižnega mojstra dizajna in izdelave interierja doma in v tujini. S svojo ustvarjalnostjo in inovativnostjo premika meje tako pri materialih kot tudi pri tehnikah, ki jih ves čas razvija. Med njegove zahtevnejše projekte sodijo bogate štukature konferenčnih sob v Kijevu, dela v rezidencah, vilah ter v letalski, ladijski in avtomobilski industriji. Za podjetja BMW, Porsche in druga podjetja je razvil dekorativni program ter izvajal različne mednarodne projekte, ki so zahtevali vrhunska znanja s področja slikarstva, restavratorstva, štukaturnih del, dekoraterstva in slikopleskarstva.

V prodajno-razstavnem salonu Hamler na Ptuju ponuja največjo ponudbo tapet v Sloveniji. Prav tako lahko pri njem naročite najrazličnejše stenske tehnike, kot so beton in rja, štukature, stenske poslikave in pozlatitve ali izberete različne stile dekoracije, s katerimi boste ustvarili poseben ambient.

S svojim umetniškim delom je Toni Hamler v letošnjem poletju navdušil tudi na tematskem dogodku Lifestyle & Racing Night, ki se je odvijal v Monaku v najprestižnejšem času, ko v Monte Carlu poteka tradicionalna dirka formule 1. Na dobrodelni dražbi organizacije Circle of beautiful people, pod osebnim pokroviteljstvom princese Stephanie Monaške, je navdušil s svojo kar 80 kilogramov težko umetnino.

Prispevek je objavljen na spletni strani: https://trgovska.si/toni-hamler/.

  • Fotografije: Srednja trgovska šola Celje
  • Besedilo: Srednja trgovska šola Celje

Vir: Slovenske Novice, DELO

S svojo umetnino je navdušil v Monaku na dirki formule 1. Portret princese Stephanie tehta neverjetnih 80 kilogramov.

Ptujčan ​Toni Hamler, vrhunski mojster dekorative, akademski slikar, restavrator ter umetnik dekoracije v arhitekturi, velja za prestižnega mojstra oblikovanja in izdelave interierja doma in v tujini. S svojim umetniškim delom je navdušil tudi na tematskem dogodku Lifestyle&Racing Night, ki se je odvijal v Monaku v najprestižnejšem času, ko v Monte Carlu poteka tradicionalna dirka formule 1.

Portret monaške princese in modna revija.

Med zbrano svetovno elito, med katero so bili gospod Pierre Gasly, nekdanji voznik formule 1, umetniki svetovnega kova Valerie DurandFrancesco NeoStephan GeiserSerge DumontDenis Klatt in mnogi drugi, je v spomin na prvo dirko formule 1 po slovitih ulicah Monaka s svojo veličastno umetnino, ki jo je razstavil v sklopu prestižnega dogodka Circle of beautiful people, navdušil navzoče.

Circle of beautiful people je dobrodelna organizacija pod osebnim pokroviteljstvom princese Stephanie Monaške, ki jo je Hamler upodobil na ogromnem platnu, umetnina pa je težka neverjetnih 80 kilogramov. Za izdelavo unikatnega portreta je Ptujčan razvil povsem nove površinske materiale in svojstveno tehniko, portret pa je sklenil z dih jemajočo kristalno stekleno oblogo, ki na svetlobi veličastno odseva. Goste je navdušil tudi s posebnimi kreacijami večernih toalet, prav tako so pohvalili z zlatom okrašene steklenice šampanjca.

Toni ni predstavil zgolj portreta, temveč tudi večerne kreacije.

S tem dogodkom si je Hamler odprl nove poslovne poti in pred njim so vznemirljivi izzivi. Prav nič nenavadnega ni, da ga zaradi njegove svojevrstne umetniške žilice snubijo v Tokiu, Dubaju, Las Vegasu, Parizu in Združenih arabskih emiratih.

Snubijo ga v Tokiu, Dubaju, Las Vegasu, Parizu in Združenih arabskih emiratih.

Toni zase pravi, da je po srcu preprost in pravi Ptujčan, ki pa pri ustvarjanju nikoli ni zadovoljen z malim. S svojo ustvarjalnostjo in inovativnostjo premika meje tako pri materialih kot tehnikah, ki jih ves čas razvija.

Toni Hamler blestel v Monaku

Ptujčan, Toni Hamler vrhunski mojster dekorative, akademski slikar, restavrator ter umetnik dekoracije v arhitekturi velja za prestižnega mojstra oblikovanja in izdelave interierja doma in v tujini.

Toni je s svojim umetniškim delom sodeloval na tematskem dogodku Lifestyle & Racing Night, ki se je odvijal v Monaku v najprestižnejšem času, ko poteka v Monte Carlu tradicionalna dirka formule 1. Med zbrano svetovno elito, med katerimi so bili navzoči gospod Pierre Gasly, nekdanji voznik formule 1, umetniki svetovnega kova Valerie Durand, Francesco Neo, Stephan Geiser, Serge Dumont, Denis Klatt in mnogimi drugimi je na glamuroznem dogodku v spomin obeležitve prve dirke formule 1 po slovitih ulicah Monaka, s svojo veličastno umetnino, ki jo je razstavil v okviru prestižnega dogodka Circle of beautiful people, navdušil navzoče.

Circle of beautiful people je dobrodelna organizacija pod osebnim pokroviteljstvom Princese Stephanie Monaške. Presunil je s portretom Monaške princese Stephanie. Pri čemer gre za 2,00 x 2,40 m velik in 80 kg težak unikat izdelan povsem ročno. Za izdelavo tega portreta princese je Hamler razvil povsem nove površinske materiale in svojstveno tehniko. Potrtet je zaključen z dih jemajočo oblikovano kristalno stekleno oblogo, ki ob pronicanju svetlobe veličastno odseva.

Hamler je zbrane goste navdušil tudi s svojimi unikatnimi kreacijami večernih toalet, prav tako pa so goste očarale z zlatom dekorirane steklenice šampanjca z jedilnim zlatom za posebne trenutke.

Da se je s tem odprla kopica novih izzivov za Tonija Hamlerja je povsem normalno. Njegovo vrhunskost in unikatnost so prepoznali, zato, ga v naslednjih mesecih snubijo za poslovna sodelovanja v Tokyo, Dubaj, Las Vegas, Paris in Arabske Emirate.

Toni je pa po srcu preprost, pravi Ptujčan. Nikoli se ne zadovolji pri svojem ustvarjanju. S svojo kreativnostjo in inovativnostjo premika meje že videnega pri svojih umetninah kakor tudi pri materialih in tehnikah, ki jih ob tem na novo razvija.

Predlog za obnovo gledališča Ptuj

Idejni načrt za prenovo gledališča Ptuj, ki smo ga izdelali na podlagi prvotnega zgodovinskega stanja. Izdelani načrt obsega zunanjo rekonstrukcijo stavbe gledališča in notranjih prostorov.

Predlog za rekonstrukcijo zunanjosti

Predlog za rekonstrukcijo notranjosti gledališča Ptuj

Otroška soba naj bo kreativno okolje

Različna obdobja v otroštvu prinašajo različne interese. Naši otroci razvijajo svoj domišljijski svet, ki pa je v zadnjem času vezan na junake iz risank, računalniških iger in knjig. Svoje junake si želijo v različnih oblikah čim bolj ob sebi. Ob njih se počutijo varne, mogočne in samozavestne. Če spodbujamo njihov domišljijski svet, spodbujamo tudi njihovo kreativnost.

Otroka lahko razveselimo z najljubšim junakom na steni.

Nekateri, mogoče malo večji otroci, so s srcem bolj pri športnih aktivnostih. Tudi nadebudnim nogometašom lahko v sobi pričaramo povezanost z njihovo aktivnostjo.

Mogoče pa vašega otroka navdihujejo narava, vesolje in živali? Tudi za njih imamo v naši trgovini nekaj zanimivih motivov.

Če si želite na enostaven in hiter način popestriti svoj dom ali poslovni prostor, vam predlagamo uporabo fototapet. Obstaja več vrst fototapet, to pomeni, da so lahko iz različnih materialov in različnih motivov. Materiali so papir, vinyl, vlies in vinyl z bleščicami, motivi so živalski, narava, zelo iskani 3D motivi, torej , vsak lahko najde fototapeto za svoj prostor.

Motivi živali na stenskih fototapetah v prostoru

3D upodabljanje naravnih motivov ustvari čudovite čiste notranje sobe

Kreativne arhitekturne 3D fototapete

Toni Hamler, dekoraterski vizionar

Toni Hamler, dekoraterski vizionar

Vir: dnevnik.si ~ Avtor: Vesna Levičnik


Ima roko, da iz vsakega prostora naredi diamant

Toni Hamler, vizionar, iluzionistični slikar. Je utelešenje umetniškega duha, ki pušča svoje sledi, kjer koli se pojavi. Po izobrazbi restavrator in pleskarski mojster ter grafik je svoje znanje dopolnjeval in nadgrajeval na številnih zasebnih umetnostnih šolah v Italiji, Nemčiji, Franciji, Rusiji in Avstriji.


Med zveneča imena njegovih učiteljev gre zagotovo omeniti Christiana Wahla, Rainerja Mario Latzkeja in Eldarja Zejnalova, ruskega umetnika, čigar dela so poznana in cenjena daleč zunaj Rusije. S številnimi referencami iz Nemčije, njegova dela pa nosijo podpis tudi v Avstriji, Franciji in Belgiji, je leta 2004 na Ptuju ustanovil svoje podjetje. Med zahtevnejše projekte, kjer kraljuje Toni Hamler s svojimi veščinami in znanjem, lahko prištejemo bogate štukature konferenčnih sob v Kijevu, dela v rezidencah, vilah ter v letalski, ladijski in avtomobilski industriji. Za BMW, Porsche in druga podjetja je razvil dekorativni program, izvajal različne mednarodne projekte, ki so zahtevali vrhunska znanja s področja slikarstva, restavratorstva, štukaturnih del, dekoraterstva in slikopleskarstva.

Že pri vstopu v vašo trgovino pustite gosta brez besed. Tapeta dobi popolnoma drug pomen, zgodbo. Ni naključje, kajne?

Sem nemški mojstrski dekorater, opravljeno imam šolo v slikopleskarski, restavratorski in štukaterski mojstrski stroki. Prav tako sem mojster dekoraterske stroke, ki je danes žal že skoraj izumrla, saj prave šole, ki bi podajala tovrstno znanje, pri nas tako rekoč ni. Sam sem imel srečo, da sem se učil in črpal znanje ter izkušnje od starih mojstrov, ki so delali in ustvarjali v predvojnem času. Znanje sem pobiral tudi od svojega očeta. Govorim o mojstrih, ki so znali izdelovati in restavrirati freske, štukature, ki so pri nas po vojni skorajda izginile.

Vendar lahko rečeva, da se trend tapet, poslikanih sten, štukatur ponovno vrača tudi k nam, v Slovenijo. Velika zasluga gre pri tem zagotovo tudi vam.

V zadnjih petnajstih, dvajsetih letih se prek Italije in Francije vračajo nekoč popularne tehnike dekorja, z njimi so v Slovenijo ponovno prišle tudi tapete. V Avstriji, Nemčiji, Franciji in Italiji so bile ves čas prisotne. Sam se lahko imenujem tudi za trendseterja pri nas, leta 2014 sem bil namreč prvi, ki je tapete predstavil v obliki »wall art fashion show«. S tem, ko smo dekleta oblekli v modne kreacije, izdelane iz vrhunskih tapet, smo pokazali, kaj vse se lahko s tapetami in z različnimi tekočimi materiali naredi. Tudi svetovno odmevna modna imena, kot so Roberto Cavalli, modni hiši Versace in Armani ter Swarovski, so se specializirala in modno industrijo usmerila še na tapete. Gre za dodano vrednost, prestiž imenu, ki pritegne tudi najbolj petične stranke.

Žal se tapet še vedno drži slab sloves. Predvsem glede kakovosti in samega odstranjevanja s sten.

Kar je seveda napačno. Tapete, ki smo jih lepili pred desetletji, se nikakor ne morejo primerjati s temi, ki jih ponujamo strankam v našem salonu na Ptuju. Pogosto so ljudje izbrali tudi napačno lepilo za lepljenje na steno. Danes imamo tapete, ki imajo do 90-odstotno izboljšan material, so močnejše, prav tako so vse pralne. Imajo videz usnja, steklene površine, tudi take z lističi ali celo iz pravih školjk so. Skratka toliko različnih materialov, da je že samo dotikati se jih doživetje.

Kakšna pa je ponudba klasičnih, angleških tapet?

Strankam lahko ponudimo tudi originalno kolekcijo angleških tapet, izdelanih že leta 1912 za ladjo Titanik. To so materiali iz zemlje, gline, stisnjeni in izdelani na velikih valjih. Prodajamo jo v klasični pet metrov dolgi in 52 centimetrov široki roli. Gre za izredno kakovosten in trpežen material, lahko jih lakiramo, prav tako pozlatimo, da se jim doda patino. Izredno iskane so tudi papirnate tapete, ki imajo na spodnji strani mrežico, narejeno iz flisa, ki pokrije celo večje razpoke na steni. Prav tako so izredno trpežne, ko jih odstranjujemo, pa ni veliko dela.

Smo danes z znanjem, ki ga stranke dobijo pri vas, in s primernimi materiali lahko pri polaganju tapet sami svoj mojster?

Zakaj pa ne? Z materiali, ki so pri nas na razpolago, se da vse. Strankam, ki pridejo do nas, svetujemo, kaj izbrati. Če želijo položiti tapete sami, jih v točkah vodimo od začetka do konca. Prav tako opozorimo, da ni vsaka tapeta primerna za vsakogar.

Kot je denimo ogromna freska, ki krasi vaš salon? Človek je enostavno ne more spregledati …

Govoriva o ogromni imitaciji bogatih fresk, ki si jo lahko danes privošči praktično vsak. Ravno v tem je čar mojega širokega znanja, talenta in ustvarjalnosti, ki ne pozna meja. Govoriva o unikatnosti, ki se jo da prilagoditi prostoru, vzorec tudi barvi. Vse skupaj pa se s posebno tehniko natisne na ogromen kos platna, ki se ga nalepi na steno. Tukaj lahko dodajamo različne materiale, od briljantnih barv, kristalov, stekla. Ampak to opravičuje tudi ceno. Seveda lahko fresko izdelam tudi sam, vendar bo cena ročne in unikatne poslikave akademskega slikarja nekajkrat višja, saj je to povezano s precej več dela. Želim torej izpostaviti, da se lahko prilagodimo željam in finančnim okvirjem vsake stranke.

Ampak ni vsak prostor primeren, da ga oblečemo le v tapeto …

Pravijo, da imam roko, da iz vsakega prostora naredim diamant. Tapeta je detajl, ki ga ustvarjaš za oko. Prav zato ne oblečeš vseh sten z njimi, temveč se uredi prostor, ki odseva dušo in življenje.

Kaj vam kot dekoraterju pomeni bela stena?

Nič dobrega. Deluje mi hladno, prazno. Ljudje znajo fantastično opremiti stanovanje, vendar te zmrazi, ko stopiš v prostor z belimi stenami. Rad poudarjam, da ni dovolj le dodati tapeto na steno ali del nje, znati je treba tapeto barvno uskladiti, prilagoditi dizajn celemu prostoru. V Mariboru smo pred časom imeli stranko, ki je imela ogromno belih površin. Da zaokrožena zgodba ne bi delovala ceneno, smo izbrali kromirano tapeto, prešito s svilo. Tako so se stene svetile kot krom, na dotik pa delovale kot blago.

Pri vas je res ogromna izbira tapet …

V prodajno-razstavnem salonu Hamler imamo zagotovo največjo ponudbo tapet v Sloveniji. V njej je na voljo prek 4000 rol tapet z vsega sveta, 400 katalogov vseh cenovnih razredov, na zalogi pa imamo več kot 30.000 rol tapet. Retro, starinske, cvetlični potiski, živalski vzorci, drzne barve, 3D tapete, tapete iz pravih školjk … Prav tako lahko naročite še najrazličnejše stenske tehnike, kot so beton in rja, štukature, stenske poslikave in pozlatitve, ter izberete različne stile dekoracije, s katerimi boste ustvarili poseben ambient. Glede na izbrano tapeto izdelamo tudi različne kotne profile za stene in tla, ki jih umetniško obdelamo s steklom, tapeto in jih unikatno obdelamo v dizajn. V vsakem domu pričaramo posebno vzdušje, naj se vidita naše znanje in ljubezen. Nenazadnje ne prodajamo samo tapet, smo dekoraterji s svetovnimi izkušnjami. V dvaintridesetih letih smo prevzeli nad 3600 mednarodnih objektov, saj ustvarjamo z občutkom in ljubeznijo do detajlov.

Vaša dela so najboljša reklama

Moram priznati, da so me ljudje zdaj po dvanajstih letih, kar sem v Sloveniji, že spoznali, me vzljubili. Prav tako poznajo dela, pod katera sem se podpisal. Na Ptuju me že odlično poznajo, zdaj si želim, da mi dajo priložnost tudi Ljubljančani. Verjamem, da jih bom navdušil že jeseni, ko pripravljam že drugi »wall art fashion show«, ki ga bom predstavil tudi evropskemu trgu. S tem bom pokazal in dokazal, kaj znam kot umetnik ustvariti iz tapet in materialov. Govorim o modni reviji, ki se je doslej ni upal lotiti še nihče. Da je zanimanje veliko, pove že podatek, da imam podporo s strani tapetne industrije.

Morda še beseda o trendih, smernicah, ki veljajo na področju tapet …

Vsak material si upam spraviti v vsak prostor stanovanja, hiše. Le izbrati je treba pravo tapeto in jo seveda primerno uporabiti. Same trende pa je težko predstaviti. Vsako leto pride na trg nekaj novih barv, nov je dizajn, novi ornamenti. Prav tako se novosti kažejo v materialih. Menim, da je prav, da lahko stranka pri nas izbere med bogato ponudbo, še vedno pa smo individualisti in temu se moramo in se tudi lahko prilagodimo.